צור קשר

ליצירת קשר

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    מה עושים לאחר קרות תאונת עבודה?

    1. מיד לאחר קרות התאונה, על הנפגע לקבל טיפול רפואי. יש לספר לרופא את תיאור הכאבים וההגבלות וכן לתאר בפניו את קרות התאונה והשתלשלות האירועים. יש לוודא כי כל הפרטים אשר נמסרו לרופא אכן נרשמו בדו"ח הרפואי בדיוק בצורה שבה הם מתוארים.
    2. יש לקבל עותק מן המסמך הרפואי ו/או מכל תוצאות הבדיקות ו/או ההפניות הרפואיות ולשמור מסמכים אלו.
    3. בסמוך ככל האפשר ליום התאונה, מומלץ לתעד בכתב את השתלשלות האירועים וכן את פרטיהם של כל העדים אשר ראו את התאונה.
    4. יש לפנות למעביד עם טופס בל/250 על מנת שימלא את פרטי התאונה כפי שנמסרו לו על ידי הנפגע. טופס בל/250 הוא הטופס אותו נדרש המעביד למלא כאשר ארעה לעובד שכיר תאונת עבודה, תוך כדי ועקב העבודה. הטופס בנוי חלקים חלקים ובמסגרתו מודיע המעביד על קרות התאונה ועליו למלא את פרטי הפגיעה, אירוע התאונה ופרטי הנפגע. חשיבותו של טופס בל/250 נעוצה בשניים. האחד, בכך שהוא מאפשר לעובד לפנות לקופת חולים ולקבל טיפול רפואי בגין הפגיעה בעבודה, ורק באמצעותו הרופא המטפל יעניק לו "תעודה רפואית לנפגע בעבודה". השני, בכך שהוא עשוי לשמש כעזר להוכחת עובדות המקרה. מילוי הטופס בצורה לא מדויקת עלול לפגוע בזכויות של העובד בהמשך דרכו, בין אם יבחר להגיש תביעה לביטוח לאומי, או בין אם יבחר להגיש תביעה כנגד מזיק כזה או אחר

    הגשת תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי

    המוסד לביטוח לאומי הינו גוף בעל מנגנון ביורוקראטי ופרוצדורה מורכבת הכולל מילוי טפסים, התמודדות מול פקידים, הצורך לעמוד מול וועדות רפואיות, תחקור ואף לעיתים חקירות מאת המוסד לביטוח לאומי כמו כן באם התביעה נדחית ישנן הליכי ערעור הן בוועדות ערר והן בתביעה בבית המשפט. הדבר דומה להתנהלות מול משרד הפנים, וכפי שהליכים מול משרד הפנים ראוי שינוהלו בעזרת עורך דין משרד הפנים, כך ראוי להיעזר בענייני ביטוח לאומי בשירותו של עורך דין ביטוח לאומי מומחה.

    משרדנו מטפל בתביעות אלו באופן מהיר ויעיל וזאת לאור הכרת המערכת והמורכבות שבה.

    הננו מייצגים תובעים בגין תביעות עקב נכות כללית, פגיעה בעבודה, הגבלה בניידות, מחלת מקצוע, מיקרו טראומה, ילד נכה, החמרת מצב וכו'.

    המוסד לביטוח לאומי נועד לסייע למבוטחים שנפגעו בעבודה ולפצות אותם על אובדן הכנסתם בתקופה שלאחר הפגיעה, שבה נעשו בלתי כשירים לעבוד.

    • דמי פגיעה – הם תשלום שהמוסד לביטוח לאומי משלם למבוטח שנפגע בעבודה כפיצוי על אובדן שכר או הכנסה (מתאונת עבודה או ממחלת מקצוע), ובתנאי שאינו מסוגל לעבוד לא בעבודתו ולא בעבודה מתאימה אחרת כתוצאה מהפגיעה (הכול על פי אישור רפואי)
    • גמלת נכות מעבודה – מי שהוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע בעבודה ושולמו לו דמי פגיעה, ונותרה לו נכות עקב הפגיעה בעבודה עשוי להיות זכאי לגמלת נכות מעבודה, קצבה או מענק. עליו להופיע בפני ועדה רפואית שתקבע את דרגת נכותו, ובהתאם לכך תשולם לו קצבה חודשית או מענק.

    גם מבוטח שחזר לעבודה יכול להגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה.

    התמודדות עם גוף ממשלתי ובירוקרטי כמו המוסד לביטוח לאומי, יכולה להיות מסובכת ולעיתים מתסכלת, והגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי בעקבות תאונות עבודה, באופן עצמאי, עלולה לפגום באופן משמעותי בסיכויים שלכם לקבל פיצויי.

    משרדנו מתמחה בייצוג תובעים בתביעות אל מול המוסד לביטוח לאומי בגין תאונות עבודה. אנו מלווים את לקוחותינו לאורך כל הליך התביעה הכולל מילוי טפסים, הכנות לועדות רפואיות ובאסוף המסמכים הרלוונטים. משרדנו עובד עם רופאים מומחים בעלי שם לצורך מתן חוות דעת וחיזוק התביעה.

    מגיע לכם כסף מהביטוח הלאומי? צרו עמנו קשר עוד היום!

    אם מגיעים לכם אי אילו כספים מהמוסד לביטוח לאומי, עקב תאונת עבודה ואתם נתקלים שוב ושוב באותו דפוס התנהלות אשר כל מטרתו הוא להקשות על חייכם ואולי גם למנוע מכם לקבל את הזכויות שלכם, צרו בהקדם קשר עם משרד עו"ד אורית פז , אנו נפעל למען זכויותיכם מתוך רגישות רבה והבנה למצב המיוחד אליו נקלעתם.

    משרדנו בעל ניסיון רב בתביעות תאונות עבודה בביטוח לאומי.

    צוות המשרד מעניק ללקוחותיו את כל המידע והייעוץ הרלוונטיים לנושא אליו פנו, תוך התמצאות בחקיקה ובפסיקה הענפות והמורכבות הקיימות בביטוח לאומי.